Vienkārši pagatavojama saldā uzkoda. Vajag tikai kvalitatīvas zemenes un šokolādi.
Sastāvdaļas
- 500 g svaigu stingru zemeņu
- 200 g tumšās vai piena šokolādes
- 50 g baltās šokolādes dekorēšanai
Apviļāšanai
Rieksti, kokosriekstu skaidiņas vai šokolādes skaidiņas
Pagatavošana
1. Nomazgā zemenes un pilnībā nosusini (svarīgi, lai šokolāde labi pieķertos). Atstāj kātiņus, lai būtu vieglāk turēt.
2. Izkausē šokolādi – salauz gabalos un liec karstumizturīgā traukā. Izkausē to ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (mikroviļņos karsē 20–30 sekunžu intervālos, ik pa laikam apmaisot).
3. Apviļā zemenes – turi zemenes aiz kātiņa un iemērc izkausētajā šokolādē, apviļā līdz aptuveni ¾ augļa. Novieto zemeni uz cepampapīra vai silikona paklājiņa.
4. Kamēr šokolāde vēl mīksta, pārkaisi ar sasmalcinātiem riekstiem, kokosriekstu skaidiņām u. c. Ja vēlies, izkausē balto šokolādi un ar karoti vai konditorejas maisiņu uzzīmē virsū līnijas vai rakstus.
5. Liec zemenes ledusskapī uz aptuveni 30 minūtēm, līdz šokolāde sacietē.
Gatavās zemenes šokolādē vislabāk apēst tajā pašā dienā, jo tās var sākt suloties.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem