Viena no labākajām šampinjonu pagatavošanas receptēm, kas noderēs gan saimes pusdienu galdam, gan uzkodām viesu uzņemšanā.
Sastāvdaļas
- 350 g vidēji lielu šampinjonu
- 1 sīpols
- 125 g šķiņķa
- 60 g sviesta, nedaudz arī ietaukošanai
- 60 g baltmaizes rīvmaizes
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
Sēnēm nogriež kātiņus un sasmalcina kopā ar divām sēņu cepurītēm. Pannā izkausē sviestu, apcep sasmalcinātu sīpolu. Pieber sagrieztos sēņu kātiņus un pāris cepurīšu, uzslaka citrona sulu, cep 3–5 minūtes.
Tad pannu noceļ no plīts, pieliek sīki sagrieztu šķiņķi, pētersīļus un rīvmaizi, pieber garšvielas un samaisa.
Pildījumu liek sēņu cepurītēs.
Cepešpannu ietauko ar sviestu, izkārto pildītās sēnes. Cep cepeškrāsnī 180 grādos.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu