Ar dažādām minerālvielām, šķiedrvielām un vitamīniem bagātie rabarberi iederas gan desertos, gan vasarīgos salātos. No rabarberu kātiem iegūto sulu, kas ir ļoti stipra, var izmantot etiķa vietā, gatavojot salātu mērci, – 8 ēdamkarotes eļļas sajauc ar 2 ēdamkarotēm rabarberu sulas.
4 porcijas
- 1 vidējs rabarbera kāts
- 2 saujas skābeņu
- saišķītis redīsu
- dažādas salātlapas
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
- pipari
- sāls, cukurs
Rabarberu un redīsus sagriež plānās šķēlītēs. Skābenes un citas zaļās lapas saplūkā.
Mērcei bļodiņā ielej olīveļļu un citrona sulu, iejauc Dižonas sinepes. Pēc garšas pievieno piparus, sāli un cukuru. Traukā kārto salātlapas un skābenes, rabarbera un redīsu šķēlītes, pārslaka saldskābo sinepju mērci.
Mērcei noteikti nepieciešams cukurs, jo tas stāsies pretī rabarberu un skābeņu skābenumam, līdz ar to izcels garšu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu