Pirms marinēšanas gurķiem var nogriezt galus – tā būs ērtāk tos salikt burkā, un marināde labāk uzsūksies.
Sastāvdaļas
- 1 kg nelielu gurķīšu
- 100 g diļļu
- 30 g upeņu lapu
- 30–50 g ozollapu
- 30 g nātru lapu
- 10 ķiploka daiviņu
- Marinādei:
- 1,5 l ūdens
- 3 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
Gurķus nomazgā, nogriež abus galus. Burkā vai citā traukā vispirms liek upeņu lapas, ozollapas un nātres – tās visas gurķus padara kraukšķīgākus. Marinādei uzvāra ūdeni, pieber sāli un cukuru.
Atdzisušu marinādi uzlej gurķiem tā, lai būtu nosegti.
Ja nepieciešams, uzliek slogu. Pēc 8–10 stundām mazsālītie gurķīši ir gatavi.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu