Pirms marinēšanas gurķiem var nogriezt galus – tā būs ērtāk tos salikt burkā, un marināde labāk uzsūksies.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg nelielu gurķīšu
- 100 g diļļu
- 30 g upeņu lapu
- 30–50 g ozollapu
- 30 g nātru lapu
- 10 ķiploka daiviņu
- Marinādei:
- 1,5 l ūdens
- 3 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
Gurķus nomazgā, nogriež abus galus. Burkā vai citā traukā vispirms liek upeņu lapas, ozollapas un nātres – tās visas gurķus padara kraukšķīgākus. Marinādei uzvāra ūdeni, pieber sāli un cukuru.
Atdzisušu marinādi uzlej gurķiem tā, lai būtu nosegti.
Ja nepieciešams, uzliek slogu. Pēc 8–10 stundām mazsālītie gurķīši ir gatavi.