Visus dārzeņus var ņemt vienādā daudzumā vai arī kāds var dominēt, arī zaļumu daudzumu un proporciju liek pēc izvēles.
Sastāvdaļas
- Gurķi
- Tomāti
- Paprika
- Diļļu ziedi
- Estragons
- Baziliks
- Gabaliņš mārrutku saknes
- Ķiršu lapas
- 3–4 ķiploka daiviņas
- 2–3 pētersīļa saknes
- 2 lauru lapas
- ½ čili pāksts
Marinādei
- 1,5 litri ūdens
- 3 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 8 ēdamkarotes 9% etiķa
Pagatavošana
1. Gurķiem nogriež galus. Izvēlas cietus tomātus un sadursta ar koka iesmiņu. Paprikas pākstis sagriež gareniski 4–6 daļās, izņem sēklas.
2. Marinādei uzvāra ūdeni, izšķīdina cukuru un sāli, kad uguns nogriezta, pievieno etiķi. Karstu marinādi pārlej burkā pāri dārzeņiem.
3. Burkas liek pasterizēties 75–80 grādu temperatūrā 15 minūtes. Vāciņus stingri aizver, burkas apgriež otrādi, līdz atdzisušas.
4. Gatavos dārzeņu konservus uzglabā pagrabā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu