Sezonai atbilstīgu, bet eksotisku recepti piedāvā Kuldīgas restorāna "Kopa" šefpavārs Žanis Raivo Behmanis.
Reklāma
Sastāvdaļas
4 gurķi
Marinādei:
- 2 tējkarotes rīsu etiķa
- 2 tējkarotes sojas mērces
- 2 tējkarotes sezama eļļas
- 30 g šalotes sīpolu
- 30 g loku
- 5 g čili pārslu
- 5 g grauzdētu sezama sēkliņu
- 5 g sāls
Pagatavošana
Gurķus sagriež ļoti plānās ripiņās. Liek bļodā, uzbārsta sāli, apmaisa un ļauj 5–7 minūtes atsuloties.
Lieko šķidrumu nolej, gurķus noskalo aukstā ūdenī un vēlreiz nospiež lieko šķidrumu.
Bļodiņā sagatavo marinādi: sajauc rīsu etiķi, sojas mērci, sezama eļļu, sīki sagrieztus sīpolus un lokus, čili pārslas un sāli. Marinādi pārlej gurķiem, apmaisa un ļauj 15–30 minūtes ievilkties. Pirms pasniegšanas salātiem uzbārsta viegli apgrauzdētas sezama sēkliņas.