Lai arī šo kārumu pagatavošana prasa laiku un pacietību, rezultāts to attaisnos.

Reklāma

Ķirši šokolādē ir izcils kārums.


Sastāvdaļas


  • 1 kg ķiršu

  • 600 g cukura
  • 1 glāze ūdens

  • Šokolāde


Pagatavošana

Atlasa lielus ķiršus un noskalo, tad nosusina. Izņem kauliņus. Katlā no ūdens un cukura savāra sīrupu. Ķiršus liek sīrupā un uzvāra, tad nogriež uguni un atdzesē. Pēc 3 stundām uzvāra atkārtoti un atkal atdzesē. 

Uzvārīšanu un atdzesēšanu atkārto 3 reizes.


Gatavos iecukurotos ķiršus notecina uz sieta un apžāvē.


Ūdens peldē izkausē šokolādi, ķiršus tajā iemērc un patur 2 minūtes. Ķiršus izņem, lieko šokolādi notecina. Ķiršus kārto uz sieta un šokolādei ļauj sastingt.


Ķiršus šokolādē kārto vienā kārtā kartona kastītēs.

Ķirši glazūrā

Ķirši ir gardi paši par sevi, bet glazūrā vēl gardāki. Ja pietiks pacietība ķiršus gatavot ar kātiņiem, tad rezultāts tiešām būs pārsteidzošs. 

Būs vajadzīgs smalcinātais cukurs, kuru iegūst, ja kafijas dzirnaviņās maļ parasto cukuru. Tam jābūt rupjākam par pūdercukuru.


Sastāvdaļas


  • 1 kg ķiršu

  • 300 g pūdercukura

  • 6 olu baltumi

  • 200 g smalcināta cukura


Pagatavošana

Ķiršus ar visiem kātiņiem noskalo un nosusina. No olu baltumiem un pūdercukura saputo vijīgu glazūru.
2. Ķiršus pa vienam mērc glazūrā un liek uz sieta vai cepamā papīra. Kad glazūra ir nedaudz apkaltusi, ķiršus pārkaisa ar smalcināto cukuru (kafijas dzirnaviņās samalts cukurs).
3. Apžuvušos ķiršus saliek burciņās vai plastmasas kārbiņās, kuras ir izklātas ar cepamo papīru, un aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā sausā un vēsā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu