Semifredo ir itāļu deserts, kas tulkojumā nozīmē – pussaldēts. Man tas patīk tāpēc, ka nevajag saldējuma mašīnu, bet sanāk kā tīkami pakusis saldējums.

Reklāma

Sastāvdaļas 4 porcijām

  • 200 g zemeņu
  • 100 g cukura
  • 4 olas
  • 100 g pūdercukura
  • 300 ml saldā krējuma.

Gatavošana

Sablendē zemenes un kopā ar cukuru katliņā uz mazas liesmas karsē un maisa, līdz cukurs izkusis. Atdzesē.

Sakuļ olu baltumus stingrās putās. Citā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar pūdercukuru, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Vēl citā bļodā sakuļ putukrējumu. Olu dzeltenumus iemaisa putukrējumā, pēc tam iecilā olu baltumus.

Ar pārtikas plēvi izklāj gareno kēksa formu. Iepilda formā trešdaļu no krēma masas un liek saldētavā uz pusstundu, lai sastingst. Pārlej ar pusi no zemeņu masas. Pārlej ar krēmu un liek saldētavā sastingt uz pusstundu. Izņem no saldētavas un pārlej ar atlikušajām zemenēm. Liek saldētavā vismaz uz divām stundām.

Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas, apgriež otrādi formu, noņem plēvi. Var pārliet ar sablendētām zemenēm, kam pievienots nedaudz pūdercukura, un rotāt ar zemenēm. Sagriež šķēlēs un pasniedz bez kavēšanās.

Iedvesma gūta no “BBC Good Food”.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem