Zemeņu liķieri var gatavot gan no dārza, gan meža zemenēm. Protams, ka meža zemenītes ir daudz aromātiskākas un liķieris gardāks
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1,5–2 kg zemeņu
- 1 litrs degvīna
- 600 g cukura
- 300 ml ūdens
Zemenes sasmalcina vai sablendē. Masu liek burkā un virsū uzlej alkoholu.
Pārlietās ogas tur 3–5 nedēļas aizvākotā burkā, kura novietota siltā vietā. Burku 2–3 reizes dienā sakrata.
Sīrupam ūdeni sajauc ar cukuru un vāra, līdz izveidojas sīrupveida masa.
Sīrupu pievieno iepriekš caur marli vai sietu izkāstam degvīna uzlējumam. Visu labi samaisa un patur vēl kādu nedēļu burkā. Tad uzlējumu lej sterilās pudelēs un aizkorķē ar steriliem korķiem. Uzglabā sausā vietā.