Ja vēl aizķēries pērnais ķirbis, šī būs laba recepte, turklāt bez cukura pievienošanas - iztiekam ar ķirbja, medus un rozīņu saldumu.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 800 g ķirbja
- 1 glāze rozīņu bez kauliņiem
- 4–5 glāzes piena
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote medus
- šķipsna sāls
Pagatavošana
Rozīnes un sagrieztu ķirbi vāra 2 glāzēs ūdens. Uz pannas 2 ēdamkarotēs sviesta apcep miltus, atšķaida ar 4 glāzēm karsta piena un 2 glāzēm ūdens.
Uzvāra, samaisa ar ķirbi un vāra 15–20 minūtes.
Izberž caur sietu, pieliek sāli, medu, pievieno glāzi karsta piena, atlikušo sviestu un samaisa. Pie zupas pasniedz grauzdiņus.