Ja vēl aizķēries pērnais ķirbis, šī būs laba recepte, turklāt bez cukura pievienošanas - iztiekam ar ķirbja, medus un rozīņu saldumu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 800 g ķirbja
  • 1 glāze rozīņu bez kauliņiem
  • 4–5 glāzes piena
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote medus
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

Rozīnes un sagrieztu ķirbi vāra 2 glāzēs ūdens. Uz pannas 2 ēdamkarotēs sviesta apcep miltus, atšķaida ar 4 glāzēm karsta piena un 2 glāzēm ūdens. 

Uzvāra, samaisa ar ķirbi un vāra 15–20 minūtes. 

Izberž caur sietu, pieliek sāli, medu, pievieno glāzi karsta piena, atlikušo sviestu un samaisa. Pie zupas pasniedz grauzdiņus.

Ķirbis.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.