Ja vēl aizķēries pērnais ķirbis, šī būs laba recepte, turklāt bez cukura pievienošanas - iztiekam ar ķirbja, medus un rozīņu saldumu.
Sastāvdaļas
- 800 g ķirbja
- 1 glāze rozīņu bez kauliņiem
- 4–5 glāzes piena
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote medus
- šķipsna sāls
Pagatavošana
Rozīnes un sagrieztu ķirbi vāra 2 glāzēs ūdens. Uz pannas 2 ēdamkarotēs sviesta apcep miltus, atšķaida ar 4 glāzēm karsta piena un 2 glāzēm ūdens.
Uzvāra, samaisa ar ķirbi un vāra 15–20 minūtes.
Izberž caur sietu, pieliek sāli, medu, pievieno glāzi karsta piena, atlikušo sviestu un samaisa. Pie zupas pasniedz grauzdiņus.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu