Interesants produktu salikums, lai pamēģinātu.
Sastāvdaļas
- 2 kg kāpostu
- 300 g pīlādžu
- 5 cm garš mārrutka saknes gabaliņš
Marinādei
- 1 litrs ūdens
- 100–120 ml 9% etiķa
- 50 g sāls
- 200–300 g cukura
Pagatavošana
Pīlādžu ogas 3–4 minūtes blanšē verdošā ūdenī, tad strauji atdzesē ledusaukstā un notecina. Mārrutka sakni sagriež plānās šķēlītēs. Kāpostu smalki saēvelē vai sagriež ar nazi.
Kāpostus, pīlādžus un mārrutka sakni sajauc un liek sterilās burkās, nedaudz piespiežot.
Marinādes daudzumu aprēķina, saskaitot kopā visu burku tilpumu, ūdeni ņem pusi no tā, atbilstoši receptei pievienojot sāli, cukuru un etiķi.
Ūdeni lej katlā, pievieno sāli, cukuru un uzvāra. Kad katls noņemts no uguns, pievieno etiķi. Marinādi atdzesē. Aukstu marinādi lej pāri kāpostiem.
Burkām uzliek sterilus vākus un pasterizē 85 grādu temperatūrā: puslitra burkas 20 minūtes, litra – 30 minūtes.
Burkas aizvāko, apgāž ar vāciņu uz leju un atdzesē. Konservus uzglabā vēsā un sausā vietā.