Kad parunā ar Vaidavas puses zāļu sievu Zeltīti Kavieri, kur vien dabā paveries – pilns ar garšaugiem. Tāpat visiem zināmā līgotne "Visa laba Jāņa zāle" arī esot par garšaugiem. Brienam pļavā un ceļam saulītē ēdamās jāņuzāles.
"Visi garšaugi veicina gremošanu, un no tā, cik labi tā strādā, ir atkarīga mūsu veselība. Ja nedarbosies, kā nākas, no visa, ko apēdāt, nebūs nekāda labuma, jo tas ātri vien izies cauri," kā no grāmatas noskaita Zeltīte Kaviere. Kā izrādās, nekur tālu pēc "kuņģa pilieniem" nebūs jāiet, jo Silkalnu māju saimnieces zālienā un dārzā atrodami vai visi Latvijas savvaļai raksturīgākie ēdamaugi. "Pavej, kur kārvele," viņa nosaka un turpat pie sola, kur esam atsēdušās, ēnainākas sarunas vietas lūkojot, noplūc vienu no senākiem garšaugiem. Nezinātājs to uzskatītu par kaut kādu nezāli, taču, dabā ejot, jāliek aiz auss, ka tādu nezāļu uz šīs Dieva pasaulītes nemaz nav, jo katram augam dota sava vieta un uzdevums, kuram nebūt nav jāsakrīt ar cilvēka vajadzībām.
Suņuburkšķis – īpaši labs gaļai
Pēc izskata kārvele, tautā saukta arī par suņuburkšķi, atgādina pētersīļus, tikai ar smalkākām lapiņām un patīkamu saldena anīsa garšu un smaržu. Starp citu, kad Valmiermuižas alus darītava lūkojusi pēc jaunas zeltera receptes, lai to veltītu animācijas filmai "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", par vienu no dzēriena sastāvdaļām pēc Z. Kavieres padoma izvēlējušies tieši kārveli un jauno dzērienu nosauca par cidoniju–suņuburkšķa zelteri. "Vispār jau dabā tāda suņuburkšķa nemaz nav," nosaka zāļu sieva un paskaidro, ka šādi mēdzot saukt arī citus augus, kam kāts kā stobrs un galā smalks krēmkrāsas ziedu čemurs. Pa gabalu pēc tā saucamā suņuburkšķa izskatās arī gārsa, ķimenes, līdzīga ir dižzirdzene un pat indīgais latvānis un plankumainais suņstobrs.
Uz Jāņiem saimniece iesaka pagatavot čimičuri mērci (lasīt pie Jāņu zāļu receptēm), kas nāk no Argentīnas, kur to izmanto gaļas, sevišķi steiku, marinēšanai un pasniegšanai. Zaļā mērce palīdzēs gremošanai, kad notiesāts pamatīgs gaļas gabals. Tā lieliski garšos arī ar citiem gaļas ēdieniem, sautējumiem, kartupeļiem, zupām, pastu un salātiem.